Hela människan inte bara idrottaren!

Jönköpings Kommun

Vad händer på Sanda Orientering

20/10. Idag körde vi Moment-OL slingor (Kontrollplock, Riktnings-OL, Korridor-OL) på Carlsforskartan. Jag följde upp några elever och jag blir så imponerad av deras tekniska färdigheter. Jag blir "nästan lycklig" av hur duktiga eleverna är. Ingvar

20/10. Idag åkte några elever iväg till Estland (Otepää) för att deltaga i Baltic Cup där. Följande Sandaelever antar utmaningen: Arvid Claesson, Tova Olsson, Amanda Rangert, Lukas Granstedt, Stina Johansson och Ella Palm. Det är alltid lärorikt att komma iväg och tävla i nya länder.

15/11. Första deltävlingen av Slumpcupen avgjordes idag (det är tre stycken deltävlingar på tisdagar i November) och den som får flest poäng sammanlagt vinner. I damklassen vann Stina Eriksson trots att hon inte var snabbast i skogen utan hon vann tack vare att hon hade minst fel på frågorna (fel svar gav tidstillägg). Tvåa kom Tova Olsson och trea Elin Svensson.

I herrklassen vann ÅK9 eleven Joar Hertin före Arvid Claesson och ÅK9 eleven Emil Öhlund. Arvid var snabbast på banan med Joar hade mindre fel på frågorna (fick mindre tidstillägg) så Joar passerade Arvid på detta viset.

Frågorna handlade om kunskap om varandra, orienteringsmomentet bestod av "stora ringar" och man fick titta på angivelsen för att tex leta efter kontrollen vid någon av stenarna i ringen. Här gällde det  att ha en taktik. Nästa deltävling är tisdag 29 november.

 29/11. Andra deltävlingen av Slumpcupen avgjorde idag. Idag var det Koordinatfråge-OL, och det blev en rejäl utmaning för dom flesta. I tjejklassen vann Mimmi strax före Tindra men totalt leder Stina Eriksson. I killklassen vann Arvid C, strax före Viktor och Lukas och sammanlagt leder Arvid C.

1/12. Idag avgjordes årets Bowlingmästerskap. Eleverna fick spela tre serier och sammanlagt med flest poäng vann. I år igen var det högre segrarpoäng i tjejklassen än i killklassen. I tjejklassen vann Mimmi Dahlberg på 316 poäng, tvåa blev Amanda Rangert med 289 poäng och trea blev Stina Johansson på 280 poäng. I killklassen vann Hampus Lindman på 287 poäng, tvåa blev Viktor Ossiansson på 280 poäng och trea kom Arvid Claesson på 275 poäng. Vilken vecka Mimmi har haft, i tisdags vann hon deltävlingen i Slumpcupen och idag allstå Bowlingmästerskapen.

 5/12. Det är glädjande att det är 27 stycken som har sökt Sanda i någon ordning. Vi kommer att köra Intag fredag 16/12.

 6/12. Idag avgjordes sista deltävlingen av årets Slumpcup. Innehållet var att lösa rebusar (vid fel tidstillägg på 2 min per rebus) och sedan en OL-bana på spegelvänd karta. För dom flesta gick det här rikigt bra men för några så blev det en rejäl utmaning. Spännade blev det också, i killklassen så vann ÅK 9 elev Emil Öhlund dagens etapp tack vare inga tidstillägg på rebusarna och även sammanlagt vann Emil Öhlund en poäng före Viktor Ossiansson som delade andraplatsen med Arvid Claesson. I tjejklassen vann oerhört rafflande, nästan hela tjejgänget gick och letade tillsamans efter sista kontrollen (en diffus grönområdeskant i ett skumt område) och alla tjejerna lurpassade på varandra. Dagens segrare på etappen blev Tova Olsson och sammanlagt så blev det delad seger mellan Stina Eriksson och Tova Olsson medan Mimmi Dahlberg blev trea.

7/12. Idag hade Sanda sin egna idrottsgala, Sanda NIU-gala. Alla skolans NIU-elever, en del lärare, kända idrottsprofiler och kommunpolitiker var närvarande (sammanlagt ca 330 stycken). Fanstastiskt att se alla uppträda så fint och kul att se idrottselever i annan klädsel än sina träningskläder. Got mat och trevlig undderhållning var det också och så delades det ut priser inom olika kategorier och det var stenhård konkurrens bland Sandas alla duktiga idrottselever. Ni kan se galan i efterhand på den här länken: http://www.jnytt.se/article/jnytt-livesander-sandas-idrottsgala/

15/12. Idag hade vi utbyte med Sandas simelever. Vi fick enskild specialundervisning att lära oss att simma och sedan körde vi stafetter där vi blandade lagen med simelever och orienteringselever. Det blev många glada skratt och vi hade det kul ihop.

19/12: Idag hade vi årets Julbord. Eleverna själva organiserar maträtterna och fixar ett ett knytkalas som vi hade i Sanda Cafe. Vi hade en mycket trevlig kväll med mycket skratt och god stämning. Det delades också ut priser, bla så utsägs Terminens Kompis, Prestation, Sandait och Tabbe. Vi fick även ett bejublat besök av Lacket som drog några goa skämt.

20/12: Den första deltävlingen av årets Vinterserie inleddes idag (vi kör 5 stycken deltävlingar under vintern). Premiärsegrare blev Elsa Lindeblom och Joar Hertin (ÅK9). Nästa deltävling blir 10/1.