Ledande på att kombinera studier och idrott på alla nivåer

Jönköpings Kommun

Medioteket

Tips från bibliotekarien:

Wizguardingworldlänk till annan webbplats - Gå i karantän med Harry Potter at Home skapat av författarinnan J.K. Rowling. Här finns spel, quiz m.m. Lyssna på första Harry Potter-boken på flera olika språk gratis fram till sista april.  

Fria e-medier:

Det finns e-böcker och e-ljudböcker som är tillgängliga för fri nedladdning på internet.

  • Biblioteken i Jönköping - länk till annan webbplatsE-böcker finns tillgängliga genom ditt lokala bibliotek. Skaffa bara ett lånekort (Mer information om detta finns här: 
  • Audible Storieslänk till annan webbplats - Gratis ljudböcker på flera språk från Amazon så länge skolorna är stängda.
  • LIBRISlänk till annan webbplats ‑ Gratis e-böcker på olika språk
  • Läs en boklänk till annan webbplats - Gratis e-böcker på svenska och engelska
  • Världens biblioteklänk till annan webbplats  - Fria e-böcvker och e-ljudböcker på arabiska, bosniska, kroatiska, serbiska, persiska, somaliska, tigrinska och turkiska.
  • Feedbookslänk till annan webbplats - Litteratur på engelska, både nya och äldre. De fria böckerna finns under "Public Domain" och "Free Original Books".
  • Open Librarylänk till annan webbplats - Litteratur på engelska. Innehåller även böcker som inte är digitaliserade. Bocka i "Show only eBooks" när du söker för att enbart se e-böckerna. Böcker märkta med "Read" kan du ladda ner fritt.
  • Manybookslänk till annan webbplats - Litteratur på engelska, mest äldre.

uHce Pullman, Philip: Lyras färd - boken om stoft
Första delen i en fantasyserie.
Malcolm och Alice färdas i en bräcklig kanot i sina försök att undkomma de framrusande vattenmassorna. De blir slumpens hjältar som kämpar för att  rädda barnet Lyra från hennes förföljare.

Rbba Vestberg, Torbjörn m.fl.: Hjärnboll - fotbollsspelarens okända intelligens
Vad utmärker fotbollens absoluta toppspelare? Hjärnforskarna har testat spelare i FC Barcelona, USA:s damlandslag, Allsvenskan och svenska elitungdomslag. Testerna visar att hjärnans funktioner har en avgörande betydelse för vem som lyckas på den absoluta elitnivån.

uHce Lu, Marie: Warcross
Emika behöver pengar och försöker hacka sig in mitt under öppningsspelet på det internationella Warcross-mästerskapet - en manöver som leder till att spelets skapare vill anlita henne som insiderspion för att hitta en säkerhetsläcka.
Av författaren till den populära Legendserien.

uHc Bjärbo, Lisa : Inuti huvudet är jag kul
Liv börjar i en ny skola i en helt ny stad. Det kan vara världens chans för en del, men för Liv känns det som en katastrof. Hur ska alla de där nya människorna veta att hon faktiskt är jättekul, inuti huvudet?