Hela människan inte bara idrottaren!

Jönköpings Kommun

Boende

Boende med individen i fokus

På elevboendet Majstången bor du tillsammans med flera andra idrottsungdomar.  Tillsammans skapar vi ett boende som du ska trivas med och som ska ge dig alla möjligheter till att fokusera på skola och idrott. Här får du en trygg start under ditt 1:a läsår på Sandagymnasiet.  I boendet ingår frukost 5 dagar i veckan och middag 4 dagar i veckan. Lunch äter du i skolan. Om du bor i lägenhet, ensam eller tillsammans med någon utanför elevboendet Majstången kan du alltid beställa middag oavsett vilken årskurs du går i. Vårt boendeteam besöker både er som bor på elevboendet och i lägenhet. De finns till för att din vardag ska fungera och hjälper gärna till om du behöver komma i kontakt med vårdcentral men också för att hjälpa till med planering och läxläsning .  Tillsammans skapar vi de allra bästa förutsättningarna för att just DU ska lyckas.                                                 

Ledorden som genomsyrar vår verksamhet är Glädje, Engagemang,Trygghet, Utmaning och Professionalism, GET UP!

Vad ingår i mitt boende

På elevboendet har du tillgång till ett eget rum. Trådlöst internet finns och vi är uppkopplade mot skolans nätverk. Du delar kök och allrum med övriga i boendet. I köket har du tillgång till kyl, frys och ett eget skåp att förvara dina torrvaror. All köksutrustning och städmateriel finns i boendet och du har även tillgång till tvättstuga. På elevboendet Majstången ingår även alla måltider, el och uppvärmning. Bor du i lägenhet så är köket basutrustat samt möblerat med köksbord och stolar.

Ansökan om boende

I samband med att du har tackat ja till din plats på idrotten ansöker du via webben om ett boende inför kommande skolstart. Besked om boende får du först i början av juli då antagningen till ditt program är klart. På elevboendet Majstången finns 26 platser. Om du inte får plats på Majstången kommer du att erbjudas ett rum i någon av våra lägenheter. Medicinska skäl, idrottstillhörighet och avståndet mellan hemorten och Huskvarna är något som vi brukar titta på vid fördelningen av boende. På vårt elevboende Majstången bor du bara första läsåret. När du ska flytta från Majstången kommer vi att vara behjälpliga med ett annat boende.

Ekonomi

På Majstången kostar ett rum inkl. frukost 5dgr/v och middag 4dgr/v kostar 4300:- /mån. Nyproducerade rum i källarplan samt rum med egen toalett och frukost o middag likt ovan kostar 4600:- /mån. Hyran för boende i lägenhet varierar beroende på lägenhetens storlek. Bor du i lägenhet betalar du hyra på helårsbasis medan du på elevboendet Majstången betalar för 10 månader. Om du bor i lägenhet tillkommer även kostnader för el och internet. I samband med inflyttning betalar man också en deponeringsavgift på 2000:-. Detta gäller oavsett om du bor på Majstången eller i lägenhet. 

Du kan ansöka om inackorderingsbidrag från din hemkommun. Lämpligast är då att kontakta SYV på din nuvarande skola.


"Majstången är perfekt som ett första steg när man flyttar hemifrån.Man lär känna så många nya människor och lär sig att ta ansvar."

Linn elev åk2 Orientering