Hela människan inte bara idrottaren!

Jönköpings Kommun

Badminton

Träning med individen i fokus

Din träning på Sandagymnasiet skräddarsyr vi efter dina behov och kvaliteter. Det individuella delarna i  träningsupplägget bygger på en dialog med din tränare som innehållar alla delar du behöver för att utvecklas optimalt tekniskt, taktiskt, fysiskt och mentalt. För att utvecklas optimalt krävs utmaningar och stimulans och detta får du varje dag i form av målinriktade träningskamrater och engagerade tränare som tillsammans med dig utvecklas mot de mål som du siktar mot.

Talangutvecklingsmiljön

Att miljön påverkar vår utveckling är ingen hemlighet. Därför har vi under åren försökt skapa den bästa möjliga miljön för dig att utvecklas i. Hos oss på Sanda Badminton finns det en stor variation med träningsförutsättningar på högsta nivå. Vi bedriver även ett nära samarbete med elitföreningen BMK Wätterstad där du får chans till bra träning utanför skoltid. Racketcentrum är basen för din träning hos oss men för att du ska få den allsidiga träningen du behöver erbjuder vi dig även andra moderna och funktionella arenor såsom  (Nordic Wellness), friskis  gymmet träningsverket, spinning hallen och Rosenlundsbadet.

Ansökan/urval

Ansökan till vår NIU utbilning och urval sker i två steg.

Steg ett. När du ansöker till NIU Badminton på Sandagymnasiet gör du det via ansökningsformulär på denna sida senast den 1 december. När ansökan behandlats kallas alla som sökt till antagningstester under januari månad på Racketcentrum i Jönköping.

Steg två. För att sedan komma in på Sandagymnasiet och det program du vill läsa måste du även ansöka till ett program på skolan där urval sker på meritpoäng. Ansökan till Sandagymnasiet och det program du önskar gör du hos din SYV på din skola.

De bedömningsområden som används vid antagning är framtagna av RF och gäller vid NIU och RIG: Idrottsspecifika kunskaper och färdigheter, Idrottspsykologiska färdigheter och förutsättningar, Sociala färdigheter och förutsättningar, Organisatoriska färdigheter och förutsättningar samt Studieambition 

Visste du att:

- 5 elever från Sanda Badminton deltog i Skånska Internationella Ungdomsspelen i Malmö hösten 2014 och tog där en hedrande tredje plats.

- Badminton utövas av ca 30 000 spelare varje månad i Sverige

- 5g väger fjäderbollen

"På Sandagymnasiet fick jag möjligheten att kombinera studier och idrott på ett fantastiskt sätt. Jag utvecklades i min idrott och varje dag fick jag hjälp av bra och kompententa lärare".

Elin Holman, f.d.elev NA