Hela människan inte bara idrottaren!

Jönköpings Kommun

Basket

Träning med individen i fokus  

I din träningsprocess på Sandagymnasiet utgår vi hela tiden från dina egna ambitioner, målsättningar, idrottsliga status och potential. Du är själva ”motorn” i denna process och det bygger mycket på dialog och feedback på din individuella utveckling. Utifrån teknik, taktik, fysik och mental träning arbetar vi med att utveckla den idrottsliga helheten och där vi också bidrar med expertis av högsta klass. Mycket i en fungerande träningsprocess handlar om att ta sig an utmaningar av olika slag. Vi försöker i vardagen ge den stimulansen i träning, matcher och med upplevelser på den internationella arenan. Vi känner att vi är bra på att utveckla individer till att nå sina drömmar och mål.

Talangutvecklingsmiljön  

Att miljön påverkar vår utveckling är ingen hemlighet – vi menar att vår verksamhet kan erbjuda en unik miljö med bra faciliteter, träningskompisar med samma ambitioner som dig och med en expertis som är skickliga på att ta hand dina behov i utvecklingen. I elitsatsningen för basket tränar du på skolan på dagtid och tävlar och tränar i det lokala föreningslivet kvällstid. Här bereds du plats i något av föreningslivets lag utifrån dina förutsättningar och ambitioner. Föreningslivet kan i dagsläget erbjuda allt från spel i Basketligan (både herr och dam) till Basketettan (herr) och div II (dam). Vi försöker även erbjuda USM-spel och cuper via vår utbildning. Du tränar eller har teori 8-10 pass/vecka, utöver matcher. Vi har en ökad belastning och förväntningar på dig beroende på träningsbakgrund, årskurs och din fysiska status. All vår personal på Sandagymnasiet har samma ambitioner att hjälpa och bidra till din utveckling med inställningen ”vill du, vill vi”.

Ansökan/urval

Ansökan till vår utbilning sker i två steg.

Steg ett. Att bli antagen på NIU Basket på Sandagymnasiet innebär att du först måste anmäla ditt intresse för antagning via vårt anmälningsformulär på denna sida och sedan medverka i en första antagning. Separat kallelse kommer att skickas ut efter sista ansökningsdatum den 1/12.

Efter antagning 1 kallar vi tillbaka ca 10-12 elever för en andra antagning. Efter detta får du besked om du är antagen till basketdelen i vår utbildning. Antagning 1 2019 är måndagen den 16 december (flickor) och tisdagen den 17 december (pojkar)

Steg två. Därefter söker du Sandagymnasiet och till ett program på skolan där urval sker på meritpoäng. Ansökan till Sandagymnasiet och det program du önskar gör du hos din SYV på din skola. Ansökan till NIU Basket gör du senast den 1 december.

De bedömningsområden som används vid antagning är framtagna av RF och gäller vid NIU och RIG: Idrottsspecifika kunskaper och färdigheter, Idrottspsykologiska färdigheter och förutsättningar, sociala färdigheter och förutsättningar, organisatoriska färdigheter och förutsättningar samt studieambition.

Visste du att;

- Wetterbygden Basketball är en relativt ny förening som säsongen 2018-2019 gick till slutspel med både herr- och damlag i Svenska Basketligan (SBL)

- Charles ”Challe” Barton och Christopher Czerapowicz gått på Sanda Basketgymnasium, två spelare som i dags dato är starters i sina respektive klubblag ute i Europa.

- att vi kan ståta med den assisterande förbundskaptenen i det svenska damlandslaget, Francisco Pinto, som en av våra instruktörer.

- att Sanda Basketgymnasium genom åren skickat över 150 spelare efter studenten till collegespel i USA.

"På Sanda finns det otroligt många möjligheter att utvecklas i sin idrott. Bra coacher som ger mig bra förutsättningar.I skolan har man bra hjälp och det finns schemalagt stöd som är en trygghet när man behöver mer tid för skolarbete".

Hanna Käll, f.d. elev NA