Hela människan inte bara idrottaren!

Jönköpings Kommun

Innebandy

Träning med individen i fokus

På Sanda innebandy får du professionell träning och vägledning i att utvecklas optimalt i din utveckling mot elitinnebandy tekniskt, taktiskt, fysiskt och mentalt. För att säkerställa din utveckling bedrivs träningen av välutbildade tränare som vet vad som krävs av dig som individ för att nå dina mål. För att utvecklas optimalt krävs utmaningar och stimulans och detta får du varje dag i form av målinriktade träningskamrater och engagerade tränare som tillsammans med dig utvecklas mot de mål som du siktar mot. Mer detaljer om träningen kan du läsa om i vårt produktblad. För att ytterligare stärka din individuella utveckling har coacherna täta samtal med eleverna och stämmer av så att du är på rätt väg 

Talangutvecklingsmiljön

Att miljön påverkar vår utveckling är ingen hemlighet. Därför har vi under åren försökt skapa den bästa möjliga miljö för dig att utvecklas i. Vi bedriver vår träning i fullstora hallar med hög standard. Vi strävar efter att ha ett nära samarbete med klubbtränare och klubbarna (JIK, Fagerstlätt/Habo, Hovslätt, Mullsjö, Östra och Huskvarna) för att skapa bra träningsmöjligheter även på kvällstid. Du har hos oss möjlighet att träna varierat och med god kvalitet i våra olika träningslokaler bla i gymmet träningsverket, spinninghallen och Rosenlundsbadet.

Ansökan/urval

Ansökan till vår NIU utbildning och urval sker i två steg.

Steg ett. När du söker till NIU Innebandy på Sandagymnasiet gör du det via Svenska Innebandyförbundets länk, senast den 1 december.Alla som har sökt blir kallade till antagningsdagar som genomförs i december månad.

Steg två. För att sedan komma in på Sandagymnasiet måste du även ansöka till ett program på skolan där urval sker på meritpoäng. Ansökan till Sandagymnasiet och det program du önskar gör du hos din SYV på din skola.

De bedömningsområden som används vid antagning är framtagna av RF och gäller vid NIU och RIG: Idrottsspecifika kunskaper och färdigheter, Idrottspsykologiska färdigheter och förutsättningar, Sociala färdigheter och förutsättningar, Organisatoriska färdigheter och förutsättningar, Studieambition.

Ansökan till vår LIU utbildning

Innebandy bedriver vi även i form av LIU - Lokal idrottsbildning. Det innebär att du inom det individuella valet läser 200 poäng på 3 år inom Idrott och Hälsa 1,2 - idrottsspecialisering. LIU är i första hand riktat till dig som lokalt söker från Jönköpings kommun. Söker du från annan kommun placeras du som andrahandssökande vilket innebär att du inte är garanterad plats på LIU. Ansökan till LIU-Innebandy gör du via vår hemsida senast den 1 dec. Du gör även en ansökan till Sandagymnasiet och det program du vill läsa hos din syv på den skola du går idag. Vi kontaktar alla som sökt Lokal idrottsutbildning och bekräftar att du fått plats senast 31/1.

Visste du att:

- Vår coach Johan Andersson blev utsedd till "mest värdefulle spelare" vid VM 2002. Han är också utbildad lärare i Matematik och undervisar i det på skolan.

- Stina Ander, elev i åk3 på Sandagymnasiet var med i det landslag som vann U19 VM i Polen 2014.

- Vi har haft elever som spelat i SSL under sin tid på Sanda, både för JIK och Mullsjö.

"Sanda är ett perfekt alternativ för de som vill kombinera idrott med sina
studier. Det är bra stämning på skolan och kul att umgås med andra som har samma idrottsintresse som dig själv. Tränarna och lärarna hjälper dig med
målsättningar för att hela tiden utvecklas"

Hannes Blokmkvist Ek-prog