Hela människan inte bara idrottaren!

Jönköpings Kommun

Ishockey

Träning med individen i fokus  

På Sanda Hockey får du professionell träning och vägledning i din utveckling inom alla områden; tekniskt, taktiskt, fysiskt och mentalt. För att säkerställa din utveckling bedrivs träningen av välutbildade tränare som vet vad som krävs av dig som individ för att nå dina mål. För att utvecklas optimalt krävs utmaningar och stimulans och detta får du varje dag i form av målinriktade träningskamrater och engagerade tränare som tillsammans med dig utvecklas mot de mål som du siktar mot. Vi bygger mycket av träningsupplägget på att utveckla/förstärka dina individuella behov utifrån din position i spelet både på träning och match i HV71s juniorverksamhet. Mer detaljer om träningen kan du läsa om i vårt produktblad. 

Talangutvecklingsmiljön

Att miljön påverkar vår utveckling är ingen hemlighet. Därför har vi under åren försökt skapa den bästa möjliga miljö för dig att utvecklas i. Träningen sker i toppmoderna Kinnarps Arena med 4 fullstora rinkar. Vi har ett välutrustat gym, en trx hall och dessutom en skotthall med hastighetskamera vilket ger perfekta möjligheter för att nå dina mål.

Ansökan/urval

Ansökan till vår NIU utbilning och urval sker i två steg.(Observera att vi enbart har utbildning på NIU-nivå för pojkar i Ishockey. LIU-Ishockey bedriver vi både för pojkar och flickor)

Steg ett. När du ansöker till Ishockey NIU på Sandagymnasiet gör du det via Svenska Hockeyförbundets hemsida, se länk, senast den 1 december. När ansökan behandlats startar vår urvalsprocess, mer detaljerad information om processen finns i vårt produktblad. Har du frågor kring detta kontakta oss.

Steg två. För att sedan komma in på Sandagymnasiet måste du även ansöka till ett program på skolan där urval sker på meritpoäng. Ansökan till Sandagymnasiet och det program du önskar gör du hos din SYV på din skola .

De bedömningsområden som används vid antagning är framtagna av RF och gäller vid NIU och RIG: Idrottsspecifika kunskaper och färdigheter, Idrottspsykologiska färdigheter och förutsättningar, Sociala färdigheter och förutsättningar, Organisatoriska färdigheter och förutsättningar, Studieambition.

Ansökan till vår LIU utbildning

Ishockey bedriver vi även i form av LIU - Lokal idrottsbildning. Det innebär att du inom det individuella valet läser 200 poäng på 3 år inom Idrott och Hälsa 1,2 - idrottsspecialisering. LIU är i första hand riktat till dig som lokalt söker från Jönköpings kommun. Söker du från annan kommun placeras du som andrahandssökande vilket innebär att du inte är garanterad plats på LIU. Ansökan till LIU-Ishockey gör du via vår hemsida senast den 1 dec. Du gör även en ansökan till Sandagymnasiet och det program du vill läsa hos din syv på den skola du går idag. Vi kontaktar alla som sökt Lokal idrottsutbildning och bekräftar att du fått en plats senast 31/1.

Visste du att

- HV71s J20-lag där många av våra elever spelar har vunnit SM-Guld både 2014 och 2018.

- Johan Davidsson sportchef i HV71 har gått på Sanda.

- Niklas Hjalmarsson proffs i Chicago har tre Stanley Cup segrar och är före detta Sanda-elev.

"Att kombinera idrott och studier har varit helt perfekt för mig. På Sanda kan man fokusera fullt ut på både studier och idrott vilket är en suverän möjlighet. Jag har bara bra saker att säga om Sanda IdrottsCentrum".

Jakob Kalbe Ekonomiprog.