Hela människan inte bara idrottaren!

Jönköpings Kommun

Konståkning

Träning med individen i fokus

Din träning på Sandagymnasiet skräddarsyr vi efter dina behov och kvaliteter. Det individuella delarna i  träningsupplägget bygger på en dialog med din klubbtränare och ansvarig coach på Sandagymnasiet. Upplägget omfattar alla delar du behöver för att utvecklas optimalt tekniskt, taktiskt, fysiskt och mentalt. För att utvecklas optimalt krävs utmaningar och stimulans och detta får du varje dag i form av målinriktade träningskamrater och engagerade tränare som tillsammans med dig utvecklas mot de mål som du siktar mot. Mer detaljer om träningen kan du läsa om i vårt produktblad

Talangutvecklingsmiljön

Att miljön påverkar vår utveckling är ingen hemlighet. Därför har vi under åren försökt skapa den bästa möjliga miljö för dig att utvecklas i. Kinnarps arena är den anläggning där du får möjlighet att utvecklas inom många områden. Där finns både gym, TRX rum och andra möjligheter för att träna det som behövs för att nå dina mål. Kvällspassen bedrivs i din hemmaklubb och samarbetet och dialogen mellan dina tränare och dig är viktig för oss.

Ansökan/urval

Ansökan till vår LIU utbildning

Konståkning bedriver vi även i form av LIU - Lokal idrottsbildning. Det innebär att du inom det individuella valet läser 200 poäng på 3 år inom Idrott och Hälsa 1,2 - idrottsspecialisering. LIU är i första hand riktat till dig som lokalt söker från Jönköpings kommun. Söker du från annan kommun placeras du som andrahandssökande vilket innebär att du inte är garanterad plats på LIU. Ansökan till LIU-Konståkning gör du via vår hemsida senast den 1 dec. Du gör även en ansökan till Sandagymnasiet och det program du vill läsa hos din syv på den skola du går idag. Vi kontaktar alla som sökt Lokal idrottsutbildning och bekräftar att du fått plats senast 31/1.


"Bra fokus på varje individ som gör att man får en bra och snabb utveckling i sin idrott".

Wilma Hellberg, Ek-prog.