Alltid 100%

Jönköpings Kommun

Ansökan

Antagning

Antagningen till Sanda Idrottshögstadium grundar sig endast på idrottslig prestation. Vi följer skolverkets riktlinjer och regelverk för urval till profilskolor. De lärare som utför testerna arbetar med specialidrott på Sandagymnasiet

Läsåret 2020/2021 erbjuds idrotterna: fotboll, basket, innebandy, friidrott, simsport, gymnastik, ridsport, orientering, tennis, badminton, mountainbike, kanot, rodd, uthållighetsidrotter och konståkning. Vi kommer eftersträva en jämn könsfördelning i antagningen. Därför sker det årligen viss anpassning av antalet platser per specialidrott.

Sandagymnasiet har idag kvalificerade lärare inom flera specialidrotter och ett brett kontaktnät med idrottsföreningar och idrottsförbund. Det ger oss mycket goda möjligheter att utveckla en grundskola med idrottsprofil där eleverna kan kombinera sin skolgång med en idrottssatsning.

Ansökningsprocess:

  • Informationsmöte 23 oktober klockan 18.00, Folkets park Huskvarna
  • Ansökan oss tillhanda senast 1 november 2019. Ett bekräftelsemail om att vi mottagit er ansökan skickas alltid, ta kontakt med oss ifall ni inte har fått något mail.
  • Uttagningarna är i slutet av november och genomförs två gånger. Det finns en extra dag för de elever som varit sjuka eller inte kunnat vara med på någon av de två ordinarie gångerna
  • Meddelande om antagning sker i januari 2020 och därefter har antagna elever en vecka på sig att tacka ja eller nej till erbjuden plats
  • Alla elever som varit med på antagningen finns på en reservlista om någon tackar nej till erbjuden plats
  • All information sker via mail, därför är det viktigt att ni fyller i er e-postadress vid ansökan samt meddelar oss ifall ni byter den.

"Sanda Idrottshögstadium har bra och kompetenta lärare som lärt mig otroligt mycket. Jag har fått en riktigt bra studieteknik och hittat en bra balans. Framför allt har jag haft det roligt. Det har inte varit många dagar jag inte velat gå till skolan".

Maja Åkesson