Mer än bara en vanlig skola

Jönköpings Kommun

EK - Ekonomiprogrammet

EK på Sanda samarbetar aktivt med näringslivet och Internationella Handelshögskolan. Du får bland annat göra besök på företag och domstolar för att din utbildning skall bli så verklighetsanpassad som möjligt. Du som går inriktning Ekonomi får också möjlighet att driva ett eget UF-företag (Ung Företagsamhet) för att du skall kunna testa dina idéer i verkligheten. På Ekonomiprogrammet fördjupar du dina kunskaper i samhällsekonomi, företagsekonomi och juridik samt utvecklar din muntliga och skriftliga förmåga.

Då Sandagymnasiet är en av de ledande skolorna i Sverige inom idrott ger vi dig den unika möjligheten att kombinera dina studier med din idrott. Våra pedagoger och elever använder sig av datorn i undervisningen, klassrummen är utrustade med modern teknik och lektionsmaterial finns alltid lättillgängligt - allt för att underlätta för dig som elev!

Inriktningar på Ekonomiprogrammet​

Ekonomiprogrammet på Sandagymnasiet ger dig en stor valfrihet att kombinera din egen utbildning utifrån intressen och egna tankar inför framtiden. Är du intresserad av affärsjuridik, rätten och samhället väljer du inriktningen Juridik. Är du mer intresserad av de ekonomiska ämnena så som marknadsföring och ekonomistyrning ska du välja inriktning Ekonomi.  Efter tre år hos oss är du väl förberedd för vidare studier med många valmöjligheter efter studenten.

Visste du att…

  • du har möjlighet att delta i Internationella utbyten


"Det är en avslappnad och fri atmosfär på skolan, vilket gör att man lätt blir motiverad."

- Clara, EK på Sanda