Mer än bara en vanlig skola

Jönköpings Kommun

NA - Naturvetenskapsprogrammet

På NA på Sanda får du testa olika arbetssätt såsom laborationer, exkursioner, och riktade studiebesök. Du får lära dig att lösa problem samt utveckla din muntliga och skriftliga förmåga. Förutom matematik fördjupar du dig i ämnen som till exempel biologi, fysik, kemi, engelska och samhällskunskap.

Då Sandagymnasiet är en av de ledande skolorna i Sverige inom idrott ger vi dig den unika möjligheten att kombinera dina studier med din idrott. Våra pedagoger och elever använder sig av datorn i undervisningen, klassrummen är utrustade med modern teknik och lektionsmaterial finns alltid lättillgängligt - allt för att underlätta för dig som elev!

Inriktningar på Naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskapsprogrammet på Sandagymnasiet ger dig en stor valfrihet att kombinera din egen utbildning utifrån intressen och egna tankar inför framtiden. Är du intresserad av att fördjupa dig i biologi, kemi, fysik och matematik väljer du inriktningen Naturvetenskap. Är du mer intresserad av samhället och ämnen som geografi är inriktningen Naturvetenskap och Samhälle något för dig. Efter tre år hos oss på NA är du väl förberedd för vidare studier och du har möjlighet att välja i stort sett alla högskole-utbildningar.

Visste du att…

  • 100% av eleverna på NA är nöjda.
  • du har möjlighet att delta i internationella utbyten
  • Branimir Hrgota, fotbollspelare i Borussia Mönchengladbach gick NA på Sanda


Ibland hör man elever säga att NATUR är svårt! Allt är svårt första gången man möter något nytt, men när man antar utmaningen så är det inte svårt.

- Daniel Mikail elev på NA