Jönköpings kommun

Basket

Sanda Basket (NIU) kombinerar sedan 1979 elitidrott och studier på gymnasienivå. Vi har bra och goda förutsättningar att träna, utveckla och förbereda våra elever för nästa nivå i deras utveckling.

I din träning som elev på Sanda Basket utgår vi hela tiden från dina egna ambitioner och individuella målsättningar. Du är själva ”motorn” i denna process och för att vi ska kunna nå framgång behöver vi ha en tät dialog och delge varandra feedback gällande din vardag här på Sanda Basket. Utifrån teknisk, taktisk, fysisk och mental träning arbetar vi med att utveckla den idrottsliga helheten hos dig för att du en dag ska kunna nå dina drömmars mål.

Mycket i en fungerande träningsprocess handlar om att ta sig an utmaningar av olika slag. Vi försöker stimulera dig i din träning med både nationella (gästcoacher) och internationella inslag (utbyten). Vår historia och erfarenhet av att utveckla individer till att nå nästa nivå gör att vi känner oss trygga och övertygade om att vi kan hjälpa även dig.

Vi erbjuder en unik miljö med utmärkta lokaler. Hos oss på Sanda Basket omgärdas du av träningskompisar med samma driv, passion, ambitioner och målsättningar som dig själv och med en expertis som är skicklig på att ta hand om dina behov i utvecklingen, Du är alltså i goda händer under dina tre år hos oss.

NIU Basket samarbetar med föreningslivet

Med fokus på din individuella utveckling så tränar du på skolan på dagtid. All tävling och träning på kvällar och helger sker i det lokala föreningslivet. Här bereds du plats i något av föreningslivets lag utifrån dina förutsättningar och ambitioner.

Din träning på Sanda Basket består av 3–4 pass per vecka med skiftande innehåll. Utöver detta tillkommer tävling och träning på kvällstid. I takt med att du utvecklas och blir äldre så ökar våra förväntningar på dig utifrån ökad träningsbelastning och egenansvar inom både basketen, skolan och boendet. För oss är det viktigt att jobba med elever som förstår att vår utbildning handlar om en kombination av studier och elitidrott – på köpet kommer du också att utvecklas som individ. All vår personal på Sanda Basket drivs av visionen om att utveckla dig men också av att själva utvecklas: ”Vill du – så vill vi”!

Bedömningsområden

De områden för bedömning som vi använder vid antagningen är framtagna av Riksidrottsförbundet och gäller vid NIU och RIG:

  • Idrottsspecifika kunskaper och färdigheter
  • Idrottspsykologiska färdigheter och förutsättningar
  • Sociala färdigheter och förutsättningar
  • Organisatoriska färdigheter och förutsättningar
  • Studieambition

Ansökan och urval NIU

Ansökan till vår NIU-utbildning och urval sker i två steg.

1. För att bli antagen till Sanda Basket behöver du anmäla ditt intresse via länk till Svenska Basketbollförbundet:

Ansökan NIU Svenska Basketbollförbundet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

2. Efter första antagningstillfället kallar vi tillbaka 10-12 sökande per kön för ett andra antagningstillfälle under januari månad. Efter detta tillfälle får du sen besked om du är antagen till Sanda Basket. Det som sen återstår är att söka till önskat gymnasieprogram på vår skola.

Det krävs alltså att bli antagen både inom idrotten och det program man söker till. Har du frågor kring detta kontakta oss.

Francisco Pinto

Instruktör NIU/SIH

Kevin Iman

Instruktör NIU