Jönköpings kommun

Golf

Sanda Golf (NIU) erbjuder dig att kombinera elitidrott med studier på gymnasienivå. Vi bedriver vår träning i samarbete med Jönköpings Golfklubb.

Din träning på Sanda Golf försöker vi anpassa efter dina behov och kvaliteter. Vi tränar med årshjulet som stöd, dvs under olika delar av året stöttar vi dig i din hemmamiljö och jobbar med alltifrån golfteknik till fysisk träning. Det individuella delarna i träningsupplägget bygger på en dialog med dig och din hemmatränare som innehåller alla delar du behöver för att utvecklas optimalt tekniskt, taktiskt, fysiskt och mentalt. Golfträning vintertid bedrivs i våra förnämliga lokaler på Elmia. Vi bedriver även den fysiska träningen i skolans ändamålsenliga lokaler. Sanda Golf är en bra möjlighet för dig att öka dina träningstimmar varje vecka vilket är viktigt för din optimala utveckling.

En träningsvecka under utomhussäsongen på Sanda Golf kan komma och innebära tre pass på Jönköpings GK samt ett pass mer inriktat mot styrketräning/atletism tillsammans med instruktör från skolans i Träningsverket uppe på skolan. Under inomhussäsongen är vi två pass i vår inomhuslokal på Elmia utöver det aktuella passet uppe på skolan.

Sanda Golfs träningsmiljö

Att miljön påverkar vår utveckling är ingen hemlighet. Därför har vi under åren försökt skapa den bästa möjliga miljön för dig att utvecklas i. Till ditt förfogande finns Jönköpings GK med 18 hål, bra träningsområden, korthålsbana och svingstudio med ”Trackman”.

För att utvecklas optimalt krävs utmaningar och stimulans och detta får du varje dag i form av målinriktade träningskamrater och engagerade tränare som tillsammans med dig utvecklas mot de mål som du siktar mot.

Bedömningsområden

De områden för bedömning som vi använder vid antagningen är framtagna av Riksidrottsförbundet och gäller vid NIU och RIG:

  • Idrottsspecifika kunskaper och färdigheter
  • Idrottspsykologiska färdigheter och förutsättningar
  • Sociala färdigheter och förutsättningar
  • Organisatoriska färdigheter och förutsättningar
  • Studieambition

Ansökan och urval

Ansökan till vår NIU-utbildning och urval sker i två steg.

1. Du ansöker till Sanda Golf på Sandagymnasiet via Svenska Golfförbundets webbplats senast 1 december. Alla som sökt kallas till en antagningsdag på Jönköping Golfklubb i kombination med ett besök uppe på skolan - detta tillfälle ligger i december efter att ansökningstiden löpt ut.

 Ansökan till NIU Golf, senast 1 december Länk till annan webbplats.

2. Därefter söker du till ett program du vill läsa på Sandagymnasiet. Då sker urvalet på meritpoäng. Ansökan till Sandagymnasiet och det program du önskar gör du hos din SYV på din skola.

Det krävs alltså att bli antagen både inom idrotten och det program man söker till. Har du frågor kring detta - vänligen kontakta oss.

Daniel Rehncrona

Instruktör NIU

070-825 63 44