Jönköpings kommun

Kanot

Drömmer du om att bli bäst i världen? Vill du ha dom bästa förutsättningarna för att kombinera gymnasiestudier med paddling på högsta nivå? Välkommen till Sanda Kanot NIU! Här coachas du av Sofia Paldanius som har en gedigen kanotkarriär med medaljer från både EM och VM samt deltagande på inte mindre än fem OS.

Sofia Paldanius har varit en uppskattad ledare för junior- och seniorlandslag. Hon är nu klar med sin Elittränarutbildning och applicerar både den senaste forskningen och sina praktiska erfarenheter på träningen. Den mesta träningen genomförs i grupp men varje individ får individuella anpassningar i träningsupplägget för att skapa förutsättningar att bli sitt bästa jag och lägga grunden för en lång och skadefri karriär.

Förutom träning i världsklass med Sofia Paldanius och vår instruktör på Träningsverket (skolans gym) så får du på Sanda Kanot NIU en anpassad skolgång, förstärkt mellanmål efter träningarna två tillfällen i veckan. Du får även hjälp med anskaffande av boende från vårt boendeteam, stöd från skolans EHT-team vid behov, lärare som förstår vad det innebär att satsa på sin idrott. Inte minst får du klasskompisar från olika idrotter och ett gott kanotgäng att ha kul och utvecklas tillsammans med.

Från mars till november paddlar vi på Vättern som i stort sett aldrig fryser. Blåser det så glider vi in på Huskvarnaån där det alltid är skyddat. När det närmar sig tävlingssäsong har vi möjlighet att nyttja banorna på Rocksjön. Vintertid har vi vårt eget ställe på skolan med paddelmaskiner, dragmaskin, testcykel och diverse redskap. Träningsverket är tillgängligt sju dagar i veckan året om.

Bedömningsområden

De områden för bedömning som vi använder vid antagningen är framtagna av Riksidrottsförbundet och gäller vid NIU och RIG:

  • Idrottsspecifika kunskaper och färdigheter
  • Idrottspsykologiska färdigheter och förutsättningar
  • Sociala färdigheter och förutsättningar
  • Organisatoriska färdigheter och förutsättningar
  • Studieambition

Ansökan och urval NIU

Ansökan till vår NIU-utbildning och urval sker i två steg.

1. Du ansöker till Sanda Kanot på Sandagymnasiet via formuläret senast 1 december. Efter ansökan kallas ett gäng till en dag med fystest (aerobt stegringstest + snabbhetstest på paddelmaskin), information och individuella samtal. Besked om antagning får du senast den 31 januari.

2. Därefter söker du till ett program du vill läsa på Sandagymnasiet. Då sker urvalet på meritpoäng. Ansökan till Sandagymnasiet och det program du önskar gör du hos din SYV på din skola.

Det krävs alltså att bli antagen både inom idrotten och det program man söker till. Har du frågor kring detta kontakta oss.

Anmälningsformulär NIU

Sista anmälningsdag är den 1 december klockan 23.59.Vid eventuell kontakt är det i första hand på detta nummer vi försöker nå dig.

När du skickat in din ansökan får du en kopia på ansökan till denna adress.

ÅÅÅÅMMDDXXXX

(CM)
Kön * (obligatorisk)
Kön
Beskriv kortfattat dina meriter inom vald idrott. Till exempel: Landslag, distriktslag, individuella utmärkelser, deltagande vid läger, cup eller annan aktivitet.
De personuppgifter du skriver in här lagras och behandlas för att vi ska kunna hantera din ansökan. Uppgifterna lagras för att kunna hantera framtida frågor om din anmälan.

Sofia Paldanius

Instruktör NIU/SIH