Jönköpings kommun

Innebandy

Jönköpingsregionen har sedan länge en stark tradition av innebandy på elitnivå. Detta har vi på Sanda Innebandy (NIU) tagit fasta på och erbjuder sedan 2002 en högklassig utbildning som kombinerar studier och innebandy.

Professionell träning och helhetssyn

På Sanda Innebandy får du professionell träning och vägledning på din väg mot elitinnebandy. För att säkerställa din utveckling bedrivs träningen av välutbildade tränare som vet vad som krävs av dig som individ för att nå dina mål. Utifrån teknisk, taktisk, fysisk och mental träning arbetar vi med att utveckla den idrottsliga helheten hos dig för att du en dag ska kunna nå dina drömmars mål. Vi bygger mycket av träningsupplägget på att utveckla och förstärka dina individuella kvaliteter utifrån din position i spelet och där är du självklart med i dialogen om vad du behöver utveckla.

Utmaning och stimulans

För att utvecklas optimalt krävs utmaningar och stimulans. Hos oss på Sanda Innebandy omgärdas du av träningskompisar med samma driv, passion, ambitioner och målsättningar som dig själv och med en expertis som är skicklig på att ta hand om dina behov i utvecklingen. Du är alltså i goda händer under dina tre år hos oss.

Unik träningsmiljö och samarbete med föreningslivet

Att miljön påverkar vår utveckling är ingen hemlighet. Därför har vi under åren försökt skapa den bästa möjliga miljö för dig att utvecklas i. Träningen bedrivs i fullstora hallar med hög standard. Vi strävar efter att ha ett nära samarbete med klubbtränare och klubbarna i regionen (JIK, Fagerhult Habo IF, Hovslätt, Mullsjö, Östra, Månsarps IBK, Gränna AIS, KFUM och Huskvarna) för att skapa bra träningsmöjligheter även på kvällstid. Du har hos oss möjlighet att träna varierat och med god kvalitet i våra olika träningslokaler bla i vårt gym Träningsverket, i spinninghallen och på Rosenlundsbadet.

Din träning på Sanda Innebandy består av 3–4 pass per vecka med skiftande innehåll. Utöver detta tillkommer tävling och träning på kvällstid. I takt med att du utvecklas och blir äldre så ökar våra förväntningar på dig utifrån ökad träningsbelastning och egenansvar inom både innebandyn, skolan och boendet. För oss är det viktigt att jobba med elever som förstår att vår utbildning handlar om en kombination av studier och elitidrott – på köpet kommer du också att utvecklas som individ. All vår personal på Sanda Innebandy drivs av visionen om att utveckla dig men också av att själva utvecklas: ”Vill du – så vill vi”!

Bedömningsområden

De områden för bedömning som vi använder vid antagningen är framtagna av Riksidrottsförbundet och gäller vid NIU och RIG:

  • Idrottsspecifika kunskaper och färdigheter
  • Idrottspsykologiska färdigheter och förutsättningar
  • Sociala färdigheter och förutsättningar
  • Organisatoriska färdigheter och förutsättningar
  • Studieambition

Ansökan och urval NIU

Ansökan till vår NIU-utbildning och urval sker i två steg.

1. Du ansöker till Sanda NIU Innebandy på Sandagymnasiet via Svenska Innebandyförbundets formulär senast 1 december. Alla som har sökt blir kallade till antagningsdagar i december.

Ansökan till NIU Innebandy, senast 1 december Länk till annan webbplats.

2. Därefter söker du till ett program du vill läsa på Sandagymnasiet. Då sker urvalet på meritpoäng. Ansökan till Sandagymnasiet och det program du önskar gör du hos din SYV på din skola.

Det krävs alltså att bli antagen både inom idrotten och det program man söker till. Har du frågor kring detta kontakta oss.

Ansökan till vår LIU-utbildning

Innebandy bedriver vi även i form av lokal idrottsbildning, LIU. Det innebär att du inom det individuella valet läser 200 poäng på två år inom "Idrott och Hälsa 1,2 – idrottsspecialisering". LIU är i första hand riktat till dig som lokalt söker från Jönköpings kommun. Söker du från annan kommun placeras du som sökande i andra hand, vilket innebär att du inte är garanterad plats på LIU. Ansökan till Sanda LIU Innebandy gör du via formuläret senast 1 december.

Du gör även en ansökan till Sandagymnasiet och det program du vill läsa hos din syv på den skola du går idag. Vi kontaktar alla som sökt LIU och bekräftar att du fått plats senast den 15 mars.

Ansökningsformulär LIU Innebandy 24-25

Det är inte tillåtet att göra anmälningar längre. Sista anmälningsdag var den 1 december klockan 23.59.

Christian Lindahl

Instruktör NIU

Johan Anderson

Instruktör NIU

Mats Karlsson

Instruktör LIU