Jönköpings kommun

Övriga idrotter, LIU Speciell

LIU Speciell är en lokal idrottsutbildning för dig som håller på med en idrott där vi inte har organiserade träningsgrupper på skoltid. Du kan välja den här varianten om du håller på med någon idrott och inte vill träna på skoltid.

Du får teorilektioner på skolan men den praktiska träningen får du i din förening på kvällstid. Du läser två kurser under två år, "Idrott och hälsa 1 – specialisering" och "Idrott och hälsa 2 – specialisering".

Idrotter

Det finns en rad exempel på idrotter där vi har haft och fortfarande det här upplägget, till exempel bordtennis, brottning, gymnastik och ridsport. Vi har även haft elever från våra NIU-idrotter i badminton, innebandy och fotboll som föredragit det här upplägget för att kombinera studier med sin idrottssatsning. Teorilektionerna inom Idrott och hälsa – specialisering läser du på skoltid ihop med våra övriga idrotter inom LIU.

Bedömningsområden

De områden för bedömning som vi använder vid antagningen är framtagna av Riksidrottsförbundet och gäller vid NIU och RIG:

  • Idrottsspecifika kunskaper och färdigheter
  • Idrottspsykologiska färdigheter och förutsättningar
  • Sociala färdigheter och förutsättningar
  • Organisatoriska färdigheter och förutsättningar
  • Studieambition

Ansökan och urval LIU

Du söker till ett gymnasieprogram på Sanda som vanligt i februari. När du har fått besked om plats på ett gymnasieprogram på Sanda (juli månad) kan du kombinera med alternativet LIU Speciell. Du fyller i ansökningsformulär till idrotten senast 1 mars.

Det är viktigt att din förening och din tränare är inkluderade i LIU Speciell. Vi skriver ett avtal med föreningen. Under läsåret kommer vi att ha en kontinuerlig dialog med tränarna i föreningslivet gällande omdöme och betygsättning i de aktuella kurserna.

Ansökningsformulär LIU Speciell 24-25

Sista anmälningsdag är den 1 mars klockan 23.59.Vid eventuell kontakt är det i första hand på detta nummer vi försöker nå dig.

När du skickat in din ansökan får du en kopia på ansökan till denna adress.

ÅÅÅÅMMDDXXXX
Kön * (obligatorisk)
Kön

Beskriv kortfattat dina meriter inom vald idrott. Till exempel: Landslag, distriktslag, individuella utmärkelser, deltagande vid läger, cup eller annan aktivitet.
De personuppgifter du skriver in här lagras och behandlas för att vi ska kunna hantera din ansökan. Uppgifterna lagras för att kunna hantera framtida frågor om din anmälan.

Dennis Aulander

Chef Sanda Idrottscentrum