Jönköpings kommun

Volleyboll

Sanda Volleyboll erbjuder från och med läsåret 2019 möjligheten att på Sandagymnasiet kombinera gymnasiestudier och volleyboll på NIU-nivå.

Jönköpings län är sedan många år tillbaka ett starkt fäste för volleyboll med elitklubbar som Habo Wolley, KFUM Jönköping, Värnamo VBK och Gislaved VK. I och med etableringen av Sanda Volleyboll ges bättre förutsättningar för de som vill göra en elitsatsning på volleyboll.

På Sanda Volleyboll får du professionell träning och vägledning i att utvecklas optimalt i din utveckling mot elitvolleyboll tekniskt, taktiskt, fysiskt och mentalt. För att säkerställa din utveckling bedrivs träningen av välutbildade tränare som vet vad som krävs av dig som individ för att nå dina mål.

För att utvecklas optimalt krävs utmaningar och stimulans och detta får du varje dag i form av målinriktade träningskamrater och engagerade tränare som tillsammans med dig utvecklas mot de mål som du siktar mot. Mycket av träningsupplägget bygger på att utveckla dina individuella kvaliteter och där är du självklart med i dialogen om vad du behöver utveckla.

Sanda Volleyboll samarbetar med

Att miljön påverkar vår utveckling är ingen hemlighet. Därför strävar vi efter att skapa den bästa möjliga miljön för dig att utvecklas i. Vi har ett nära samarbete med klubbtränare i Habo Wolley och KFUM Jönköping för att skapa bra träningsmöjligheter även på kvällstid.

Med tre träningspass per vecka på Sanda Volleyboll kombinerat med träning och seriespel i klubbmiljö på rätt nivå för dig som individ är vi övertygade om att du som väljer att gå på Sanda Volleyboll kommer att få en gedigen utbildning för din fortsatta volleybollkarriär.

Det sammanlagda antalet platser på Sanda Volleyboll är 30 st vilket innebär att vi antar ca 10 elever per år.

På Sanda Idrottscentrum finns det ett flertal andra idrotter och hela skolan är anpassad för att fungera på ett bra sätt ihop med dessa idrottsinriktningar, detta innebär även att skolan är behjälplig med att anförskaffa elevboende för elever från andra kommuner.

Bedömningsområden

De områden för bedömning som vi använder vid antagningen är framtagna av Riksidrottsförbundet och gäller vid NIU och RIG:

  • Idrottsspecifika kunskaper och färdigheter
  • Idrottspsykologiska färdigheter och förutsättningar
  • Sociala färdigheter och förutsättningar
  • Organisatoriska färdigheter och förutsättningar
  • Studieambition

Ansökan och urval NIU

Ansökan till vår NIU-utbildning och urval sker i två steg.

1. Du ansöker till Sanda Volleyboll på Sandagymnasiet via formuläret senast 1 december. Alla som har sökt blir kallade till en ansökningsdag.

2. Därefter söker du till ett program du vill läsa på Sandagymnasiet. Då sker urvalet på meritpoäng. Ansökan till Sandagymnasiet och det program du önskar gör du hos din SYV på din skola.

Det krävs alltså att bli antagen både inom idrotten och det program man söker till. Har du frågor kring detta kontakta oss.

Anmälningsformulär NIU

Det är inte tillåtet att göra anmälningar längre. Sista anmälningsdag var den 1 december klockan 23.59.

Jens Persson

Instruktör NIU